top of page
Wat_Is_Een_Praatplaat_-_Roel_Stolvoort-1

Voorlezen kan goed gebruikt worden om de taalontwikkeling te stimuleren.

 

Prentenboeken zijn hiervoor erg geschikt omdat er veel afbeeldingen in staan. U kunt met uw kind praten over wat er op de afbeeldingen in het boek te zien is. Zowel het luisteren als het praten komen aan bod als een verhaal wordt voorgelezen en er samen wordt gepraat over het verhaal en de plaatjes in het boek.

 

Bij voorkeur wordt er door u zelf of iemand anders die bij het kind aanwezig is voorgelezen, zodat er veel interactie met uw kind is. Mocht dit niet mogelijk zijn of wilt u naast het voorlezen meer aanbieden, dan kan een filmpje van een boek worden gebruikt, waarbij het boek online wordt voorgelezen. Daarna kan nog samen gepraat worden over wat het kind heeft gezien.

Op de website: https://wepboek.nl/staan zeven boeken die erg geschikt zijn voor kinderen uit de onderbouw. Als u op de knop ‘meer informatie’ klikt, dan opent de pagina die bij het boek hoort.

 

Bij ‘Bekijk geanimeerd prentenboek’ staat het filmpje waarin het verhaal wordt verteld bij de afbeeldingen uit het boek. Bij ‘Omschrijving’ en de knop ‘download de instructie’ staan allerlei ideeën voor activiteiten die u met uw kind kunt doen naar aanleiding van het verhaal. Veel plezier met kijken, voorlezen, luisteren en praten!

bottom of page